KAYSERİ / BÜNYAN - Yeni Süksün Ortaokulu

Nis

Bünyan Müftülüğünün İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy konulu şiir okuma yarışmasında birinci olan öğrencimiz Mustafa Arpa ya ödülünü Bünyan Müftümüz Mehmet Emin ENEÇ tarafından katılım belgesi, para ödülü ve kitap hediye edilmiştir.Yayınlarsanız resimler geliyor

Nis

Projenin Amacı: Öğrencilere dilimizin önemli unsurlarından olan masallarımızı tanıtmak, kitap okuma alışkanlığı kazandırmak. Öğrencilerin dil becerilerini geliştirmek.

Projenin Faaliyetleri:

Öğrenciler masallarla ilgili kelimeleri arkadaşlarına anlatarak ‘Anlamını Bul’ etkinliğine katıldılar. Öğrencilere Kelime Türetme etkinliği için hazırlanan şablonlar verildi. Şablonlardaki kelimelerin son harfi ile yeni kelimeler türettiler. Harfleri karışık olarak verilen kelimeleri bulma etkinliği yapıldı. ‘Masallarımız’ ile ilgili akrostiş yazma etkinliği yapıldı. Mıknatıslı olarak hazırlanan masal kartlarını seçen öğrenciler belirlenen masal öğelerini kullanarak kendi masallarını yazdılar.

Öğrenciler öğretmenleri eşliğinde masallarla ilgili kelimelerin yer aldığı bulmaca çözdüler.Etkinlik sonunda yeni öğrendikleri kelimeler hakkında konuşuldu. Masallarla ilgili hazırlanan Kelime Avı etkinliğine yapıldı.

Genel Değerlendirme:  Öğrenciler mart ayı boyunca masal okumaları yaptılar. Böylece hem dil gelişimlerine  katkıda bulundular hem de kendi kültürel öğelerimizi tanımış oldular.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programımızı gerçekleştirdik. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Mrt

Okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Şeyma Karabay Çedes Projesi kapsamında Hoş Geldin Ramazan etkinliğii yaptı. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

İstiklal Marşı Güzel okuma yarışmasında okulumuz adına yarışmaya katılan Toprak Serçe ikinci olmuştur. Başta emeği geçen müdür yardımcımız İlhan Karabay a teşekkür ederiz, öğrencimizi kutlarız.

Mrt

Okul Sağlığı ve sosyal etkinlikler kapsamında sınıflar arası maçlarımızı yaptık. Öğrencilerimiz güzel mücadele ettiler. Birinci olan sınıfımızı çiğköfte ile ödüllendirdik...

Mrt

Sivil Savunma Günü etkinlikleri doğrultusunda etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Öğrencilerimizin daha fazla bilinçlenmesi adına güzel faaliyetler oldu.

Şbt

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında öğrencilerimizin Atasözü ve deyimlerimizi daha güzel anlamalarını sağlamak için etkinliklerimize devam ediyoruz. Etkinlik sonucunda Elif Mahallebaşı'nın 'Bıldırcının beyliği arpa biçimine kadtardır' atasözü çalışması okul birincisi seçilmiştir.

Şbt

Öğrencilerimizin daha zinde bir şekilde derslere başlamalarını sağlamak amacıyla her sabah fiziksel etkinlikler yapıyoruz.