KAYSERİ / BÜNYAN - Yeni Süksün Ortaokulu

Erva Projesine okulumuz da dahil oldu

ErVa Nedir?

Tarih, nesiller boyu insanoğlunun etkin varoluş mücadelesine sahne olmuştur. Önce araç-gereç yapıp kendine yetmeye çalışan insanoğlu, daha sonra dünyasını klanlar, köyler, siteler, devletler ve imparatorluklarla büyütmüştür. Bazı toplumlar değerleriyle büyüyüp güçlenirken bazı toplumlar değerlerden yoksun olarak büyümüş, güçlenmiştir. Günümüzde insanlığın karşı karşıya kaldığı sorunların kökeninde değerlerden yoksun güç mücadelesi yatmaktadır. Küresel anlamda etkisini artıran materyalist düşünce ve güç odaklılık, gençlerimiz ve çocuklarımız üzerinde de etkisini artırmış;  değer odaklı medeniyetimiz ve toplumumuz için de önemli bir tehdit haline gelmiştir. Bu durum değerler eğitimi çalışmalarını, çocuklarımızı ve gençlerimizi materyalist popüler kültürün etkisinden koruma, millî değerler ve millî benlik oluşturma konusunda çok önemli bir konuma getirmiştir. Erdemlerimizle Varız Projesi, özelde Kayseri ili uygulama alanında, genelde tüm Türkiye’de uygulaması gerçekleştirilebilecek olan; okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise kademelerinde öğrenci ve veli profiline yönelik kitlesel değer kazandırma çalışmasıdır. Proje geniş bir kurumsal katılım ve STK desteği ile gerçekleştirilmesi ve tüm etkinlik detaylarının hazır materyallere dönüştürülüp uygulayıcılara sunulması gibi özellikleriyle alanında bir ilk olma özelliği taşımaktadır. Proje uygulamalarının, bu alanda önemli bir örnek oluşturması, ilimiz ve ülkemiz için millî ve manevî değer kazandırma çalışmalarına katkı sağlaması ümidini taşıyoruz.

Hedefler

1. Değer kavramının önemini, kapsamını ve hayata yansıyan ögelerini kavratmak 2. Öğrencilere temel insanî değer ve erdemleri kazandırmak 3. Evrensel insanî değerlerin korunması ve güçlenmesine katkıda bulunmak 4. Değerler eğitimi çalışmalarında koordinasyon ve eş zamanlılık sağlamak 5. Değerler eğitimi çalışmalarını materyalleriyle birlikte uygulayıcılarına sunarak işlevsel hale getirmek 6. Değerler eğitimi çalışmalarının uygulanabilirlik ve başarı düzeyini artırmak 7. Değerler eğitimini kitlesel olarak tüm paydaşlarıyla gerçekleştirmek ve bu şekilde etkililiğini artırmak

Yayın: 26.09.2023 - Güncelleme: 26.09.2023 21:23 - Görüntülenme: 70